hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bácskai csirkemáj

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a
paradicsom szárát kimetsszük, és mindkettőt nagyobb kockákra vágjuk.

Az olajon a hagymát üvegesre sütjük, a paprikát belekeverjük, majd 1-2 percnyi pirítás után először a májat, azután 2-3 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük. Közepes lángon, kb. 10 percig sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.

Köretnek galuskát készítünk, majd tálaláskor meghintjük felaprított petrezselyemmel és fűszerpaprikával.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek