Elkészítés: A májat nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a
paradicsom szárát kimetsszük, és mindkettőt nagyobb kockákra vágjuk.
Az olajon a hagymát üvegesre sütjük, a paprikát belekeverjük, majd 1-2 percnyi pirítás után először a májat, azután 2-3 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük. Közepes lángon, kb. 10 percig sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.
Köretnek galuskát készítünk, majd tálaláskor meghintjük felaprított petrezselyemmel és fűszerpaprikával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre