Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconos-tojásos-virslis zsemle

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db zsemle
  • póréhagymás vajkrém
  • 4 szelet bacon
  • 1 db virsli
  • 2 db tojás
  • 5 dkg sajt (trappista)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • metélőhagyma "snidling" (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük.
  2. A zsemlék üregét megkenjük (vastagon) póréhagymás vajkrémmel.
  3. Kibéleljük a zsemléket baconnal, a baconre rátesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt virslit.
  4. Mindegyik zsemle közepébe beleütünk 1-1 tojást ütünk, majd sózzuk és borsozzuk.
  5. A tojásokra  reszelt sajtot teszünk, és a bacon kilógó részeit ráhajtjuk a reszelt sajtra.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15-20 percig sütjük. Ha kész, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.

GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK  >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss