Elkészítés: A felszeletelt pulykamellet enyhén besózzuk, utána kiklopfoljuk.
Ezután egy őzgerincformát a szalonnaszeletekkel kibélelünk keresztben úgy, hogy a szalonna kilógjon mindkét oldalán.
A hússzeleteket egyenként beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és reszelt sajtba, majd belerakjuk a formába. Kb. 3/4 részig töltjük, mert sülés közben megdagad. Az utolsó réteg után betakarjuk a szalonna kilógó széleivel, hogy fedje a húst.
Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, majd takarékon még 10 percig. Ha kész, 15 percet pihentetjük, majd kiborítjuk az őzgerincformából, és
szeleteljük.
Bármilyen körettel tálalhatjuk. Ízlés szerint a húsréteg közé párolt gombát is rétegezhetünk. Hidegtálon is nagyon mutatós.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre