Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-sajtos rakott pulykamell

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felszeletelt pulykamellet enyhén besózzuk, utána kiklopfoljuk.

Ezután egy őzgerincformát a szalonnaszeletekkel kibélelünk keresztben úgy, hogy a szalonna kilógjon mindkét oldalán.

A hússzeleteket egyenként beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és reszelt sajtba, majd belerakjuk a formába. Kb. 3/4 részig töltjük, mert sülés közben megdagad. Az utolsó réteg után betakarjuk a szalonna kilógó széleivel, hogy fedje a húst.

Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, majd takarékon még 10 percig. Ha kész, 15 percet pihentetjük, majd kiborítjuk az őzgerincformából, és
szeleteljük.

Bármilyen körettel tálalhatjuk. Ízlés szerint a húsréteg közé párolt gombát is rétegezhetünk. Hidegtálon is nagyon mutatós.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek