Elkészítés: A tésztához az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, majd 5 percre félretesszük. Eközben a cukrot összekeverjük a sóval és a tejjel. A lisztet elektromos keverővel (vagy akár kézzel) összedolgozzuk az élesztővel és a felvert tojással. Hozzáadjuk a cukros-sós tejet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután kis darabonként hozzáadjuk a vajat is. A tésztát ezután letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük, míg a duplájára nem nő.
Míg a tészta kel, kissé megpirítjuk a bacont, s ha megpirult, félretesszük hűlni.
Majd miután szépen megkelt, kilisztezett gyúródeszkán 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk, és 10x10 cm-es kockákra vágjuk a tésztát. A kockák közepére halmozunk egy adag bacont, ráhalmozunk egy kis reszelt sajtot, majd a kocka egyik sarkától feltekerjük a tésztát, és kivajazott tepsibe helyezzük őket.
Kevés tojásfehérjével megkenjük a tetejét, hogy szép fényes legyen, s kb. 45 percig közepes lángon szép pirosra sütjük!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre