Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconos-sajtos kiflik

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 tasak (7 g) porélesztő (használhatunk normál élesztőt is)
  • 1 evőkanál langyos víz
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál langyos tej
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 17 dkg puha vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg kockázott bacon
  • 15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, majd 5 percre félretesszük. Eközben a cukrot összekeverjük a sóval és a tejjel. A lisztet elektromos keverővel (vagy akár kézzel) összedolgozzuk az élesztővel és a felvert tojással. Hozzáadjuk a cukros-sós tejet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután kis darabonként hozzáadjuk a vajat is. A tésztát ezután letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük, míg a duplájára nem nő.

Míg a tészta kel, kissé megpirítjuk a bacont, s ha megpirult, félretesszük hűlni.

Majd miután szépen megkelt, kilisztezett gyúródeszkán 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk, és 10x10 cm-es kockákra vágjuk a tésztát. A kockák közepére halmozunk egy adag bacont, ráhalmozunk egy kis reszelt sajtot, majd a kocka egyik sarkától feltekerjük a tésztát, és kivajazott tepsibe helyezzük őket.

Kevés tojásfehérjével megkenjük a tetejét, hogy szép fényes legyen, s kb. 45 percig közepes lángon szép pirosra sütjük!

Megjegyzés

Kelesztéssel együtt kb.
- kvirag82

Ezek is érdekelhetnek

Friss