Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-sajtos kelbimbó

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított és félbevágott kelbimbót, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. 
  2. A tejfölt a tejszínnel krémesre keverjük, borssal, egy kevés sóval és szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. 
  3. Egy tűzálló edényt vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a kelbimbót, majd leöntjük a tejfölös masszával. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a csíkokra vágott baconnel.
  4. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, míg a bacon megpirul a tetején. 

Ezek is érdekelhetnek