Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-sajtos csirkemell spárgával

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét félbevágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább 30 percet állni hagyjuk. A spárgát meghajlítjuk, letörjük a fás részét, majd megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Ezután egy tálcára tesszük, megszórjuk sóval és őrölt színes borssal, és összeforgatjuk.
  2. 3-4 szelet bacont lefektetünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráhelyezünk néhány darab spárgát. Ezután rátesszük a befűszerezett csirkemellet, majd ráhajtjuk a túllógó bacont, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az olívaolaj felével. Ezután ráhelyezzük a becsomagolt csirkemelleket, és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal, és még 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon. Tálaláskor a tányérra helyezzük a készre sült csirkemellet, mellékanalazzuk a köretet, majd úgy kínáljuk.

    CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>> 

    Még több spárgás recept >>> 

    SPÁRGÁVAL TŰZÖTT CSIRKEMELL SAJTMÁRTÁSBAN >>> 

Megjegyzés

Amennyiben van otthon egy csomag spárga és 1-2 csirkemellfilé, egyszerűen és rövid idő alatt az asztalra varázsolhatjuk az ebédet. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss