Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-pórés csirke kuszkuszágyon

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A csirkeraguhoz:
  • 3 ek vaj
  • 20 dkg póréhagyma
  • 20 dkg bacon
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 db kápiapaprika
  • A kuszkuszhoz:
  • 25 dkg kuszkusz
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és elkezdjük rajta párolni a megtisztított, felkarikázott pórét. Beleforgatjuk az apróra kockázott bacont, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott csirkemellet, megborsozzuk, és kevergetve fehéredésig sütjük a húskockákat.
  2. A csirkéhez adjuk a meghámozott, vékonyan felcsíkozott répát, továbbá a kimagozott, felkockázott paprikát, és tovább pároljuk addig, amíg az összes alapanyag megpuhul.
  3. A kuszkuszt felöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő, sós vízzel, és lefedve addig pihentetjük, amíg az összes folyadékot magába nem szívja. Tálalás előtt fellazítjuk az olívaolajjal. A kuszkuszt 4 db tányérra halmozzuk, végül rákanalazzuk a a baconös-pórés csirkét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss