Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-medvehagymás kenyér

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott bacont megpirítom egy serpenyőben, hozzádobom az összevágott medvehagymát, és együtt is pirítom 1-2 percig.

Egy tálba beleteszem a lisztet, a sütőport, a lenmagot, a szezámmagot, a fűszereket. Jól összekeverem, majd hozzáadom a tojást, a tejet és az olajat. Csomómentesen elkeverem. Beleforgatom a baconös medvehagymát.

A sütőformát (26x12x8 cm) kiolajozom és (füstölt)sajtot reszelek az aljára. Beleöntöm a tésztát, és a tetejére is reszelek sajtot.

Előmelegített sütőben (170 fok légkeverésesnél, 5-ös fokozat gáztűzhelynél) 30-35 perc alatt ropogósra sütöm.

Megjegyzés

Nagyon finom magában vagy tejjel.
- Molka1985

Ezek is érdekelhetnek

Friss