Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-hagymás krumplilángos

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lángoshoz:
  • 1 kg burgonya /vagy maradék főtt krumpli/
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg bacon
  • őrölt feketebors
  • 3-4 gerezd fok hagyma
  • 20 dkg finomliszt /amennyit a krumpli felvesz/
  • A négyhagymás mártogatóshoz:
  • 4 dl joghurt
  • 2-3 gerezd fok hagyma
  • 1 szál új hagyma
  • 3-4 levél medve hagyma /elhagyható/
  • 1/2 szál póré hagyma
  • őrölt feketebors
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, még melegen krumplinyomón áttörjük.

A hagymákat apróra, a bacont vékony csíkokra vágjuk. A bacont kipirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. 2-3 percig dinszteljük. Az áttört burgonyához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Egyforma gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk és olajban kisütjük.

A joghurtot elkeverjük a hagymákkal, sóval és a borssal. A lángosokat a hagymás joghurttal tálaljuk.

Megjegyzés

Készíthetjük maradék főtt krumpliból is! Adhatunk mellé más öntetet vagy mártogatóst is /aki nem szereti vagy nem eheti a sok hagymát/. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek