Elkészítés: Egy tűzálló tál alját megkenem vajjal és olajjal. Kibélelem a szeletelt bacon felével, majd rárakom a megtisztított csirkemájat, rászórom az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom. Betakarom a szalonna másik felével.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, levével gyakrabban locsolgatva készre sütöm.
A sáfrányszálakat forró vízzel leöntöm, és hagyom állni a festékanyag kioldódásáig. A rizst hagyományos módon készítem azzal az eltéréssel, hogy amikor a levét félig elfőtte, több helyen hurkapálcával készített mélyedésbe öntöm a sáfránylevet, és teszek bele sáfrány szálat is. A sáfrányléből hagyok annyit, hogy a tányéron is meglehessen locsolni a rizst.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre