Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-ananászos hajtovány

60 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 ek só
  • 1 db tojás
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 14 dkg tejföl
  • bors
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • 20 dkg bacon
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 20 dkg sajt
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek tej
  • lenmag vagy szezámmag

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat, és elkezdjük összedolgozni, majd annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. A tejfölt ízesítjük sóval, borssal és a fűszerekkel. Ha a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, kb. fél cm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a tejföllel, eloszlatjuk rajta a felkockázott bacont, a lecsepegtetett ananászt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, és háromszög alakú szeletekre vágjuk.
  3. A hajtoványokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy fakanál nyelével a közepükbe mélyedést nyomunk, majd lekenjük a tojássárga és a tej keverékével, és megszórjuk tetszés szerinti magokkal. Kb. 20 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Még több baconös finomság >>>  

Vendégváró finomságok >>> 

Sajtos receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss