Azt hiszem sokunknak jó, ha van a tarsolyban néhány, szuper gyorsan elkészíthető étel receptje. Persze az sem hátrány, ha ezek az ételek nem unalmasak, és táplálóak is egyben! Egyik ilyen kedvencem a baconos batáta, amit lehet variálni is!
Baconos batáta brokkoli krémmel
1 kisebb batáta 5-6 szelet bacon 3-4 evőkanál kókuszzsír 1 kisebb brokkoli 1 kis darab zeller 2 gerezd fokhagyma 1/2fej vöröshagyma só
Elkészítés:
A batátát megpucoljuk, majd fél cm-es szeletekre karikázzuk. A karikákat 1-1 szelet baconbe tekerjük és egy tepsibe, vagy jénai edénybe egymás mellé rakosgatjuk. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a brokkolit megmossuk, a szárát és a zellert is megpucoljuk és feldaraboljuk. A megpucolt, felkockázott hagymát egy lábasbanhevített kókuszzsíron pár perc alatt megdinszteljük, majd, amiko üveges, rátesszük a zöldségeket és a fokhagymát, majd felengedjük (szűrt) vízzel vagy alaplével, úgy, hogy ne lepje el a. Megsózzuk, és puhára főzzük a brokkolit. A kész zöldségeket leturmixoljuk.