Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconben sült csirkemell citromos töltelékkel

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell (csontos, lehetőleg bőrrel együtt)
  • olívaolaj
  • 8 szelet bacon
  • 3 ág friss rozmaring
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 egész fej fokhagyma
  • 1 citrom
  • A töltelékhez:
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dkg fenyőmag
  • 6 dkg reszelt parmezán sajt
  • 6 szelet bacon
  • 20 dkg ciabatta vagy kenyér felkockázva
  • 3 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál aprított rozmaring
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tiszítsuk meg a csirkemellet, töröljük szárazra egy papírtörlővel. Kevés olívaolajjal kenjük be a húst minden oldalán, sózzuk, borsozzuk alaposan. A hús bőrös tetejét borítsuk be a baconszeletekkel, a szeletek minimálisan fedjék egymást is, és hajtsjuk be őket alul. A szeletek közzé tűzzünk kis rozmaringhajtásokat, majd a tetejét borsozzuk. A hagymát vágjuk cikkekre, tegyük a tepsibe, a helyezzük a tetejére a csirkét. Lazán fedjük be alufóliával, és süssük kb. 45 percig.

Közben a töltelékhez az aprított hagymát és fokhagymát pirítsuk aranybarnára kevés olívaolajon. A megsült hagymákat a serpenyő szélére húzva közepén kb. 1 perc alatt pirítsuk meg a fenyőmagokat. A tűzről levéve tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a töltelék többi alapanyagát, ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint, és alaposan dolgozzuk össze.Formázzunk a masszából gombócokat.

A húst vegyünk ki a sütőből, növeljük a sütő hőfokát 200 fokra. Az alufóliát levéve tegyük a csirke köré a félbevágott fokhagymafejeket és a gerezdekre vágott citromot, valamint a töltelék-gombócokat. Helyezzük vissza a tepsit a sütőbe 30 percre.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss