Elkészítés: A húst összekevertem a finomra vágott vöröshagymával, a szétnyomott fokhagymával, a fűszerekkel és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel. A legjobb, ha már előző este bekeverjük, hogy összeérjenek az ízek.
Másnap gombócokat formázok, és 1-1 szalonnacsíkot tekerek rá úgy, hogy alul mindenképpen végig legyen rajta. Persze lehet füstölt-főtt császárszalonnába is tekerni, azzal is nagyon finom.
A muffinsütő mélyedéseibe rakom őket, és 1-1 fogpiszkálóval megtűzöm őket, mert a sülés közben szétnyílhatnak. 180 fokon 35-40 percig sütöm, és már tálalom is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre