Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert marhasült spárgával

> 90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Tisztítsunk meg 80 dkg marhahátszínt, és vágjuk 4 vastag szeletre. Tekerjük körbe a szeleteket 2-2 szelet baconnel, majd kötözzük körbe konyhai cérnával. Szórjuk meg a szeleteket sóval és frissen őrölt színes borssal, majd pirítsuk mindkét oldalukat 4 ek felforrósított olajon 1-2 percig. Rakjuk tűzálló edénybe, és tegyük 140 fokos sütőbe kb. 75 percre. Így közepesen átsült lesz, aki így nem szereti, süsse még fél órán át.

2.

Vágjuk le 1 csomag zöld spárga fás végeit. Dobjuk pár percre lobogó, sós vízbe, csepegtessük le, majd forgassuk meg 5 dkg vajon, és szórjuk meg sóval.

3.

Keverjünk össze 1,5 dl tejfölt és 15 dkg majonézt, valamint 1 ek édes csiliszószt. Adjuk hozzá 1 db narancs lereszelt héját és kifacsart levét, ízesítsük sóval és 1/2 csokor felaprított korianderrel, majd kínáljuk a spárgával együtt a sült mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss