Elkészítés: A kukoricáról a végét levágom, a felső leveleket és a bajszot eldobom. A megmaradt leveleket leszedem, a csöveket kettévágom.
A levelek felével kibélelek egy lábast, ráhelyezem a kukoricákat, s levelekkel befedem. Feleresztem vízzel, sózom, és felteszem főni. Forrástól számított 15 percig főzöm lassú tűzön, majd elzárom a tűzhelyt, s hőntartáson hagyom.
Amikor kihűlt, bekenem mustárral, megszórom borssal, s betekerem baconszeletekkel. Grillserpenyőben, olajon pirítom 180 C fokon hőlégkeverésen 30 percig, majd grillfokozaton 200 C fokon további 15 percig.
Szeletelt paradicsommal, ketchuppal és chiliszósszal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre