A kecskesajtot egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Az aszat szilvával együtt betekerjük őket a bacon szeletekbe, majd egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe sorakoztatjuk őket.
Felkockázzuk az édesburgonyát, céklát, sárgarépát és hagymát, ízlés szernt megszórjuk sóval, zöldfűszerekkel, majd szétterítjük őket a tepsi másik oldalába és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, alufóliával lefedve sütjük 20 percen át, majd fólia nélkül még 30 percig, amíg a bacon is szépen megpirul.
Extra tipp: Készítsünk egy pikáns mártogatóst a falatkáinkhoz. Keverjünk össze egy kis pohár tejfölt 1 teáskanál Erős Pistával, némi sóval és fokhagymaporral. Hagyjuk állni pár órán keresztül. - DorothyTailor
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!