Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert göngyölt sertéskaraj

MME MME
75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 4 szelet sertéskaraj (csont nélkül)
  • frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fok hagyma
  • 2 ek vaj
  • 20 dkg konyhakész bébispenót
  • 6 dkg feta sajt
  • 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
  • 8 szelet bacon
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés

  1.  A húst megmossuk, szárazra töröljük, kiklopfoljuk. Megsózzuk és borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, majd megpirítjuk a felforrósított vajon. Hozzáforgatjuk a spenótot, és kissé megfonnyasztjuk a leveleket. Hagyjuk elpárologni a felesleges nedvességet.
  2. A hússzeleteket kiterítjük, majd elrendezzük rajtuk a spenótot, az elmorzsolt fetát és a lecsepegtetett aszalt paradicsomot. Feltekerjük a töltött hússzeleteket, majd mindet 2-2 szelet baconbe csomagoljuk. Fogpiszkálóval megtűzzük. 
  3. Felforrósítjuk az olívaolajat. Nagy lángon körbepirítjuk a baconös hústekercseket, hozzáöntjük a bort és egy kevés vizet. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és az egészet megsütjük-pároljuk kb. 45 perc alatt. Közben néhányszor megfordítjuk a tekercseket, és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Végül levesszük a fedőt, és zsírjára sütjük a húst.

12+1 BACONBE GÖNGYÖLT FINOMSÁG, AMIT MINDENKÉPP MEG KELL KÓSTOLNOTOK! 

MI LEGYEN A TÖLTELÉK? – VARIÁCIÓK GÖNGYÖLT HÚSRA 

11 HÁZIAS GÖNGYÖLT HÚS, AMIVEL NEM LŐHETSZ MELLÉ 

Ezek is érdekelhetnek

Friss