hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert fasírtgolyók

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A baconbe tekert fasírtgolyók elkészítéséhez a szikkadt zsemlét tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd, ha felszívta, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Alaposan összegyúrjuk.
  2. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd a fasírtokat betekerjük a baconnel. 
  3. A fasírtgolyókat süthetjük serpenyőben felhevített olajon, de sütőben is. Egy tepsit olajjal kikenünk, elrendezzük benne a fasírtokat. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a baconbe tekert fasírtgolyó:

 

Megjegyzés

Laktató és nagyon finom vendégváró nemcsak a húsvéti ünnepekre. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss