Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert csirkemell tzatzikivel

> 90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet hosszában három csíkra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezalatt az uborkát alaposan megmossuk (ha nem szeretjük a héját, akkor meghámozzuk), lereszeljük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk, a kaprot felaprítjuk. Az uborkát alaposan kicsavarjuk, hozzátesszük a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk és mehet be a hűtőbe.
  3. A csirkemellet jó szorosan betekerjük a csíkozott baconbe, és egy tepsiben vagy jénaiban egymás mellé helyezzük. Olaj nem kell alá, éppen elég, amennyi a szalonnából kisül. Légkeveréses sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

ROPOGÓS BACONÖS SÜLT KRUMPLI 

SAJTOS-BACONÖS RAKOTT CSIRKEMELL 

BACONOS-SAJTOS RAKOTT CSIRKEMELL 

Megjegyzés

Ha a joghurt nem elég sűrű, akkor egy szűrőben jó alaposan csepegtessük ki, és pótoljuk tejföllel. - p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss