Elkészítés: A csirkemellcsíkokat baconbe tekerjük, majd egy serpenyőben, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
A gombamártáshoz 1 nagy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt készre pároljuk. Tejszínnel vagy tejföllel kevés liszt hozzáadásával behabarjuk, citromlével ízesítjük. Összeforraljuk, majd pépesítjük.
A burgonyafánkhoz a főtt, áttört burgonyát a többi hozzávalóval összekeverjük, fánkot formálunk belőle, és olajban szép aranybarnára kisütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre