Elkészítés: A tölteléket célszerű előző való nap elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, ezután felöntjük vízzel, és készre főzzük. Miután megfőtt, hűlni hagyjuk.
Eközben megfőzzük a tojásokat (5-6 db). A megfőtt tojások héját eltávolítjuk, a tojásokat kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a pörköltalapunkhoz. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a májkrémeket, majd ízlés szerint a mustárt. Ahhoz, hogy a töltelékünk jól összeálljon, illetve ne essen szét, hozzáütünk 3-4 tojást. Jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük.
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A karajszeleteket megtöltjük a jól összeért töltelékkel, felgöngyöljük, majd baconbe tekerjük. Ha szükséges, a végüket fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét.
A göngyölegeket egy nagy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal, majd 160-170 fokon 1-1,5 óra alatt aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint tört burgonyával, burgonyasalátával, magyaros burgonyával tálalhatjuk.