Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk. Baconszelettel spirál alakban betekerjük. Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon ki sütés közben. Fűszerezésre nincs szükség, mert a bacon füstöt, sós íze a sütés közben megízesíti a spárgát. Teflonos tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk, és 180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.

Ezalatt elkészítjük hozzá a mártogatóst. Újhagymát, kaprot a lehető legapróbbra vágjuk, összekeverjük 1 pohár joghurttal, kevés citromlével, sózzuk borsozzuk.

Megjegyzés

Más mártogatóssal is finom. Adhatunk mellé csípős salsa szószt, de akár majonézt is. Gyors, egyszerű vendégvárónak is kitűnő!
- hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss