Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe göngyölt mustáros szűzpecsenye

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst bedörzsöljük sóval, borssal, 1 ek olívaolajjal, és elosztjuk rajta a magos mustárt. Felforrósítjuk a maradék olajat egy serpenyőben, majd körbepirítjuk rajta a fűszeres húst.
  2. A baconszeleteket kiterítjük, ráfektetjük az elősütött szűzpecsenyét, és belecsomagoljuk. Ha szükséges, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük a baconszeleteket, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
  3. A baconös húst egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, elrendezzük mellette a megmosott, kimagozott és cikkekre vágott almát.
  4. A húst és a gyümölcsöt 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, majd alufóliával letakarva pihentetjük 5-10 percig, és szeletekre vágva tálaljuk. Megszórhatjuk egy kevés felaprított petrezselyemmel is. 

    GYORSAN KÖNNYŰT: ROZMARINGOS-GOMBÁS SZŰZPECSENYE >>> 

    SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss