Elkészítés: A csirkemell filétkb. 2 cm széles szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Vágódeszkára kiterítjük a szalonnaszeletet, ráhelyezzük a csirkemellcsíkot, majd az aszalt gyümölcsöt és póréhagymakarikát. A húst begöngyöljük a szalonnába, fogvájóval összetűzzük.
Egy tűzálló tál aljába margarindarabokat teszünk, majd belehelyezzük a
felgöngyölt húst. Meglocsoljuk főzőtejszínnel, megszórjuk kakukkfűvel, alufóliával letakarjuk 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ezután levesszük az alufóliát, rászórjuk a 20 dkg reszelt sajtot, és még 5-10 percig pirítjuk.
Petrezselymes újkrumplival, de párolt rizzsel is tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre