Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bacontorta fűszeres darált hússal

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst ízlés szerint megfűszerezzük sóval és borssal. Egy serpenyőt kis átfedésekkel, kör alakban kibélelünk a baconszeletekkel, majd amikor körbeértünk, a közepébe helyezzük a fűszerezett darált húst. Kicsit lenyomkodjuk, a tetejét meghintjük még kevés sóval, borssal, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  2. Az újhagymát és a kápia paprikát felkarikázzuk, és a sajt tetejére rakjuk. Végül a kilógó szalonna szeletekkel betakarjuk a tölteléket, és a "torta" tetejét megkenjük a szójaszósszal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva, frissen, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Készülhet mellé köret, de nem fog hiányozni, mert önmagában egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.
Az elkészítést segítheti saját receptvideóm is: https://youtu.be/p1ntdJ3ISbQ - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss