Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a bacon, ha a mikróban sütjük

default user icon
MME
Nemcsak serpenyőben vagy sütőben süthetünk tökéletesen ropogós bacont, hanem mikróban is. Mutatjuk, hogyan!

A ropogós bacont szinte bármihez felhasználhatjuk: morzsolhatjuk salátákra, tésztákra vagy levesekre, de akár a tojásos reggeliket is feldobhatjuk vele. Azonban az elkészítése elég macerás.

Ha serpenyőben sütjük ki, akkor valószínűleg össze-vissza fröcsköl az olaj és az egész tűzhelyet beteríti. Ha pedig sütőben sütjük - bár a tűzhely tiszta marad-, elég sokat kell várni arra, hogy a bacon ropogósra süljön. Azonban van még egy mód, ahogy elkészíthetjük: a mikróban!

Ha a mikróban sütjük ki a szalonnát, összesen 3 dologra lesz szükségünk: baconre, tányérra és papírtörlőre. A tányért béleljük ki 2 réteg papírtörlővel (ez azért fontos, hogy felszívja a szalonna zsírját), majd fektessük rá a baconszeleteket, és takarjuk le őket még egy réteg papírtörlővel.

Tipp: arra figyeljünk, hogy a szeletek ne fedjék egymást, mert akkor egyenetlenül sülnek át!

Ezután mehet a mikróba magas fokozaton, darabonként 30 másodpercre. Tehát például 4 db baconnél 2 percre tegyük őket a mikróba. A sütés ideje nagyban függ a mikrótól is, ezért ha ennyi idő nem volt elég a ropogós végeredményhez, akkor visszatehetjük még őket addig, amíg el nem érjük a kívánt állagot.

Mit csináljunk, ha nincs papírtörlő?

Papírtörlő helyett egy mikrózható tállal fedjük le a baconöket! Így a tál megakadályozza, hogy a zsír szabadon fröcsögjön a mikróban - papír nélkül.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss