Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babpuding tormamártással

MME MME
45 perc
mester
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg szójabab
  • 10 dkg tofu
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • zsemlemorzsa és vaj a formához
  • A tormamártáshoz:
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál ecetes torma
  • 3 dl tejszín
  • A paprikás zöldbabhoz:
  • 1 pritamin paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg főtt zöldbab

Elkészítés

Előkészítés:
A szójababot lemossuk, bő vízben legalább 10-12 órán át áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízben megfőzzük, majd a babot áttörjük.

Elkészítés:
1. A tofut nagyon apróra összevágjuk, vagy mixeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáöntjük a tejszínt, és a babpüréhez adjuk. Belekeverjük a szójaszószt, és sóval, borssal ízesítjük. A masszához adjuk a tofut, majd lazán belekeverjük a felvert fehérjét is.
2. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Kisebb csészéket kivajazunk és morzsázzuk, majd háromnegyedig töltjük a péppel. Egy tepsibe állítjuk a formákat, és annyi vizet öntünk köréjük, hogy a víz a formák háromnegyedéig érjen. A sütőben keményedésig, kb. 40-50 percen át pároljuk. Amikor elkészült, kivesszük, és kiborítjuk. A tormamártással és a paprikás zöldbabbal kínáljuk.
3. Tormamártás
Felolvasztjuk a vajat, rátesszük az ecetes tormát és elkeverjük. Sózzuk, beleöntjük a tejszínt, és beforraljuk.
4. Paprikás zöldbab
A paprikát megmossuk és leszárítjuk, a magházat kiszedjük, húsát vékonyra metéljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Vajon megfuttatjuk a fokhagymát, rátesszük a paprikacsíkokat, amikor összeesett sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a főtt zöldbabot.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss