A szalonnákat apró kockára vágom és elkezdem zsírjára sütni, majd amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobom a szintén apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom, végül beledobom a csípős paprikát és az aprított fokhagymát és éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.
Ha a hagyma kellően megfonnyadt és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, fedő alatt felforralom és ezt követően kb. 10 percet főzöm. Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig főzni.
Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összerottyantom és frissen kifőtt gm tésztával, forrón tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!