hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos-zöldséges ragu kolbásszal

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, majd félbe vágjuk és vékonyan felcsíkozzuk. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
  2. A konzerv vörösbabot szűrőbe tesszük, lecsöpögtetjük.
  3. A mnirelit zöldborsót hagyjuk felengedni.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk fel, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és pár percig pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt sárgarépát, majd alaposan összekeverjük, és tovább pároljuk pár percig.
  6. Ezután hozzákeverjük a mustárt, a balzsamecetet, majd megszórjuk a liszttel, és összekeverjük.
  7. felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és összeforraljuk.
  8. A kolbászokat villával beszurkáljuk, egy tepsibe helyezzük, majd köré öntjük a ragut. Ezután sütőbe tesszük, közepes hőmérsékleten körül-belül 20 percig sütjük. Sütés közben a kolbászt átfordítjuk, hogy egyenletesen süljön.) 
  9. Ezután óvatosan hozzákeverjük a félig felengedett zöldborsót, majd visszatesszük a sütőbe körül-belül 10 percre. Végül óvatosan a raguhoz keverjük az alaposan lecsepegtetett babot, és ismét visszatesszük a sütőbe körül-belül öt percre.

Megjegyzés

Tálaláskor tegyünk a tányérra a krumplipüréből, majd helyezzük rá a pirosra sült kolbászt, kanalazzuk köré a ragut, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss