Elkészítés: A hagymát finomra vágjuk, kedvenc lábasunkban a forró olajon megpároljuk. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, egy kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a lecsót, sózzuk, borsozzuk, a köménnyel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, a paprikakrémmel tüzesítjük. Lefedve sűrű pörköltszaftot főzünk belőle.
Ha kell, a virslit megkopasztjuk, felkarikázzuk, majd a lecsöpögtetett babbal együtt a pörköltszafthoz adjuk. Pár perc alatt készre pároljuk.
Körítsük galuskával, kínáljunk mellé puha kenyeret, valamint egy fiatal rozét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre