hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos szendvicskrém szárított paradicsommal

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag

Elkészítés

  1. Előző nap félbevágunk 50 dkg megmosott koktélparadicsomot, és a vágott felülettel lefelé sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük. A cukrot összekeverjük a tengeri sóval, a kakukkfűlevéllel és frissen őrölt borssal, majd a paradicsomokra szórjuk. Megcsepegtetjük 2-3 ek olívaolajjal és a 200 fokra előmelegített sütő középső részében sütjük 20 percig. Végül a kikapcsolt sütőben száradni hagyjuk egy éjszakát.
  2. Másnap a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A babot szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük, majd keverőpohárban hozzáadjuk a megtisztított és présen áttört fokhagymát. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A citromhéjat és a kakukkfűlevelet is a keverőpohárba szórjuk. Ráöntünk 3 ek citromlét, hozzáadjuk az olívaolajat, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Tengeri sóval, Cayenne-borssal, esetleg még egy kis citromlével ízesítjük.
  3. A kenyeret vagy bagettet szeletekre vágjuk, és sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. Az előmelegített sütő középső részében aranybarnára pirítjuk 2-3 perc alatt, majd kivesszük.
  4. A  kenyér szeleteket megkenjük 2-2 tk babos szendvicskrémmel, megrakjuk olajos szárított koktélparadicsommal, és megszórjuk borssal, valamint kakukkfűvel. 

17 MEGUNHATATLAN SZENDVICSKRÉM ÉS MÁRTOGATÓS UZSONNÁRA VAGY VACSORÁRA >>> 

MÁRTOGATÓSOK, SZÓSZOK, KRÉMEK, PESTÓK >>> 

10 SZUPER SZENDVICSKRÉM! >>> 

Ezek is érdekelhetnek