Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos pörkölt pulykahúsból

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát, a paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A hagymákat zsiradékon üvegesre dinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, míg a lé besűrűsödik. Beletesszük a paprikát, tovább főzzük, míg puha nem lesz. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.

Ezután hozzáadjuk a kicsontozott, felkockázott pulykahúst. Ha a hús levet eresztett, azt elfőzzük annyira, hogy a hús kilátsszon a léből, majd beletesszük a feldarabolt paradicsomot.

Fűszerezzük, felforraljuk, rászórjuk a
fűszerpaprikát, és addig főzzük, míg a hús megpuhul. A pörkölt levét mindig pótoljuk, hogy a húst éppen ellepje, de a végére azt is elfőzzük, hogy a hús kilátsszon.

Ekkor hozzáadjuk a vörösbabot annyi lével, hogy elfedje a húst, összeforraljuk.

Tálaláskor tejföllel és Erős Pistával is ízesíthetjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek