Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos pogácsa

MME MME
3.8/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzöm és kihűtöm. Húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a hideg zsírt, a szétmorzsolt élesztőt, a tejfölt, a tojást meg a szójalisztet. Sóval, törött borssal ízesítem, és összegyúrom. 15 percig letakarva pihentetem.

Elkészítése: az élesztős tésztát összegyúrom a liszttel. Cipóba formálom, majd 2 cm vastagra nyújtom. A tészta tetejét bevagdosom, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Egymáshoz nem túl közel, olajozott sütőlemezre teszem. Letakarom, langyos helyen duplájára kelesztem, végül a tetejét tojással megkenem. Előmelegített sütőben, közepes lángon húsz percig sütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss