Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos pogácsa IV.

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejbe keverjük a szétmorzsolt élesztőt és felfuttatjuk. Gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a főtt, áttört babot. A sót és a borsot is rászórjuk, majd jól összedolgozva sima tésztává gyúrjuk.

Langyos helyen, a tetejét belisztezve és tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét beirdaljuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és ismét kelesztjük fél óráig.

Végül a tetejét bekenjük tejjel, és sütőlemezre tesszük. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon megsütjük.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss