Elkészítés: A langyos tejbe keverjük a szétmorzsolt élesztőt és felfuttatjuk. Gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a főtt, áttört babot. A sót és a borsot is rászórjuk, majd jól összedolgozva sima tésztává gyúrjuk.
Langyos helyen, a tetejét belisztezve és tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét beirdaljuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és ismét kelesztjük fél óráig.
Végül a tetejét bekenjük tejjel, és sütőlemezre tesszük. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre