Elkészítés: A főtt babot húsdarálón ledaráljuk. (Darálás helyett kézzel is péppé gyúrhatjuk.) Ezt a műveletet a pogácsa készítés előtt 2-3 órával kezdjük el. A meglangyosított tejben 1 evőkanál lisztet elkeverünk, és hozzáadjuk az élesztőt. Ha az élesztő felfutott összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen lágy a tészta!
20 perc pihentetés után kinyújtjuk és hajtogatjuk a tésztát, majd 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kelni hagyjuk. Sütés előtt kiszaggatjuk és megkenjük tojássárgájával a pogácsákat.
(Ugyanígy készül a káposztás pogácsa is.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre