Elkészítése: A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, a tejben felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot és a szójalisztet. A masszát összedolgozzuk, 10-15 percig pihentetjük, kelesztjük. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük. A megkelt tésztát 2cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a pogácsák tetejét egész tojással megkenjük, ízlés szerint egy-egy szem főtt babbal díszítjük. Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre