Elkészítés: A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
A libacombok bőrét lehúzzuk. A húsokat az olajon körös-körül megpirítjuk, lecsöpögtetve félretesszük.
Olajban - vagy a bőrből kisütött zsíron - a finomra aprított hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, a pirospaprikát rászórjuk, a babot a hússal együtt hozzáadjuk, és annyi vízzel öntjük föl, amennyi jól ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, nagy lángon
fölforraljuk. Utána lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk.
Amikor kész, a húst kiemeljük, a babot 10 percig pihentetjük. Ezalatt a zsírja feljön a tetejére. Ekkor az ételt lisztszórással besűrítjük, a lisztet a zsírba szórjuk, amit az 1 perc alatt magába szív. Utána 2-3 percig forraljuk, végül a hússal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre