Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos-lecsós tészta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gyúrt tésztához (helyettesíthető bolti széles metélttel):
  • 24 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • A feltéthez:
  • 15-20 dkg tarkabab
  • 2 db nagyméretű sárgarépa
  • A lecsóhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 db kápia paprika
  • 2-3 TV-paprika
  • 1 db erős paprika
  • 5 db paradicsom
  • fűszerpaprika
  • igény szerint virsli

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet átszitáljuk, a tojást megmossuk. A gyúrótábla közepére lisztet halmozunk, mélyedést készítünk, ahová beleöntjük a tojásokat. A sárgáját a fehérjével összekeverjük, majd folyamatosan összedolgozzuk a liszttel. Gyúrással alaposan kidolgozzuk. A kidolgozott tésztából cipókat alakítunk ki, majd fóliába csomagolva pihentetjük.

A cipót pihentetés után kinyújtjuk úgy, hogy minél kevesebb lisztet használjunk fel. A tésztát nyújtás közben folyton forgassuk. Hajszálvékonyra sodorjuk, széles metéltre vágjuk.

A babot pár órára beáztatjuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk. Mindkettőt feltesszük főni, majd mikor már majdnem megfőtt, hozzátesszük a tésztát, és azt is kifőzzük. Együtt leszűrjük.

Közben a többi alapanyagból finom lecsót készítünk. Pörköltalapot készítünk: a hagymát finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és fűszerpaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikákat és a paradicsomot, majd megfőzzük. Menet közben adhatunk hozzá felkarikázott virslit is.

Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a babos-répás tésztát, és összeforraljuk a lecsóval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss