hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos hús tejfölös-kapros szószban

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk. Másnap sós, babérleveles vízben félpuhára főzzük. Amíg a bab fő, a szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, majd forró zsírban hirtelen kisütjük. A megsült hússzeleteket egy tepsi aljába rendezzük.

A pecsenyelében hirtelen megpirítjuk az apróra vágott fokhagymadarabokat, majd hozzáadjuk a tejfölt, a bort, a petrezselyemzöldet és a kaprot. Sózzuk, borsozzuk (csak óvatosan, hiszen a bab és a hús is sós!), összekeverjük és felforraljuk. Az így elkészült szószt a tepsibe öntjük. A szószos hús tetején elegyengetjük a félpuhára főtt babot, lefedjük alufóliával, és sütőben 40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss