Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos-csülkös káposztaleves

> 90 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, majd közvetlenül főzés előtt leöntjük róla a vizet. 
  2. A füstölt csülköt kisebb kockákra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A savanyú káposzta levét kinyomkodjuk, majd ízlés szerint felvágjuk. (Én kisebb darabokra vágtam, hogy ne legyenek olyan hosszú káposztaszálak.)
  3. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, pár percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel.
  4. Ezután beletesszük a felkockázott füstölt csülköt, a babérlevelet, a borókabogyót, az ételízesítőt, a Piros Aranyat, és félpuhára főzzük.
  5. Amikor a csülök félpuhára főtt, hozzáadjuk a babot, megsózzuk, és tovább főzzük, majd amikor a bab már félig megpuhult, hozzáadjuk a savanyú káposztát is, és készre főzzük a levest. 

    Ajánjuk még:

    KLASSZIKUS KOLBÁSZOS KÁPOSZTALEVES EGYSZERŰEN >>> 

    Jókai bableves >>> 

    PORTUGÁL KELKÁPOSZTALEVES (CALDO VERDE) >>> 


Megjegyzés

A sózással óvatosan bánjunk, mert a csülök, és a savanyú káposzta is sós. Vizet ízlés szerint öntsünk hozzá, annak függvényében, hogy sűrűbben vagy több lével szeretnénk tálalni az elkészült levest.Tálalás előtt merjük tányérba a levest, majd ízlés szerint egy szelet kenyérrel, esetleg frissen kisült pogácsával kínáljuk. Ízlés szerint egy kanál tejföllel is megbolondíthatjuk a levesünket, mert elrontani biztosan nem fogja. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss