Elkészítés: A babkonzervet leöblítem. A zöldségeket, a kolbászt és a vöröshagymát aprítom.
A kolbászt kevés zsiradékban lassan kisütöm, a zöldségeket a vöröshagymával rajta magas hőfokon dinsztelem. Felengedem kb. 1,2 liter vízzel, sóval, borssal, babérral, zöldpaprikával, paradicsommal főzöm rövid ideig, majd hozzáadom a leszűrt babot, a zeller zöldjét és a leveskockát.
Vékony, piros, fokhagymás rántást készítek kb. 2 dkg zsiradékból a liszttel, meghintem őrölt paprikával, elkeverem vízzel, a levesbe forralom.
A burgonyát összekeverem a liszttel, tojással, teáskanálnyi zsírral, sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem, rövid állás után kézzel kb. fürjtojás nagyságú gombócokat teszek a levesbe.
A tejfölt kikeverem kevés forró levessel, hozzákeverem a leveshez, néhány percig lassan forralom, közben ízesítem őrölt köménnyel, csipet tárkonnyal, ecettel, majd rövid pihentetés után tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre