Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babkrémes pirítós (crostini)

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
átlagos
25 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szűrőbe öntött babot hideg víz alá tartjuk, majd alaposan lecsepegtetjük és magas falú keverőpohárba tesszük. A megtisztított fokhagymát présen át a babra nyomjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A citromhéjat 3 ek citromlével együtt a keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk az 1 ek kakukkfűlevelet és az olajat, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Tengeri sóval, Cayenne-borssal és esetleg még egy kis citromlével ízesítjük.
  2. A bagettet kb. 25 szeletre vágjuk, és sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük. A szeleteket az előmelegített sütő középső részében aranybarnára pirítjuk 2-3 perc alatt, majd kivesszük.
  3. A paradicsomot lecsepegtetjük. A kakukkfűágakat darabokra tépjük vagy vágjuk. A bagettszeleteket megkenjük 2-2 tk babkrémmel, majd elosztjuk rajtuk a paradicsomot és megborsozzuk. Kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

    Crostini receptek >>>  

Ezek is érdekelhetnek