A desszert nem csak a kicsik kedvence, mi is szívesen elcsábulunk egy-egy finom falat után. Ha az agyoncukrozott, nagyon vajas, gejl sütik helyett inkább a könnyebb, gyümölcsösebb verziót választjuk, és gyermekeinket is ezekkel kínáljuk, azzal a szervezetünket és a vércukorháztartásunkat sem terheljük meg annyira.
Készítsétek el együtt!
Amikor lehet, igyekszem a konyhai sürgés-forgásba bevonni 5 éves kislányomat. Ennek a süteménynek az elkészítése igazi anya-lánya program lehet, több ponton is bevonhatjuk a kicsiket. A túró áttörésétől kezdve, a hozzávalók adagolásán át, egészen a formába öntésig merjük engedni, hogy kivegyék részüket a „munkában”.
Zabpehely, a csodagabona
A zabpehely a reggeli kásaként az angolszász kultúrából érkezett hozzánk, és népszerűsége töretlen. Sokoldalú felhasználásának csak a kreativitásunk szab határt, süteményekbe is bátran használjuk, de gofrit és palacsintát is készíthetünk belőle, továbbá reggeliző pelyhek és müzliszeletek fő alapanyaga is lehet.