hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütit reggelire? Ha zabpelyhes, miért ne!

Ez a sütemény reggelire is bátran adható csemetéinknek, hiszen a benne található zabpehelynek köszönhetően kiváló rostforrás. Amellett, hogy hosszú távon eltelít, energiában is gazdag, laktató, egészséges fogása lehet a napindító reggelinek. A jó hír, hogy ezzel a desszerttel hamarabb asztalhoz rimánkodhatjuk őket, a rossz hír, hogy frissen az igazi!

A desszert nem csak a kicsik kedvence, mi is szívesen elcsábulunk egy-egy finom falat után. Ha az agyoncukrozott, nagyon vajas, gejl sütik helyett inkább a könnyebb, gyümölcsösebb verziót választjuk, és gyermekeinket is ezekkel kínáljuk, azzal a szervezetünket és a vércukorháztartásunkat sem terheljük meg annyira.

 Készítsétek el együtt!

Amikor lehet, igyekszem a konyhai sürgés-forgásba bevonni 5 éves kislányomat. Ennek a süteménynek az elkészítése igazi anya-lánya program lehet, több ponton is bevonhatjuk a kicsiket. A túró áttörésétől kezdve, a hozzávalók adagolásán át, egészen a formába öntésig merjük engedni, hogy kivegyék részüket a „munkában”.

Zabpehely, a csodagabona

A zabpehely a reggeli kásaként az angolszász kultúrából érkezett hozzánk, és népszerűsége töretlen. Sokoldalú felhasználásának csak a kreativitásunk szab határt, süteményekbe is bátran használjuk, de gofrit és palacsintát is készíthetünk belőle, továbbá reggeliző pelyhek és müzliszeletek fő alapanyaga is lehet. 

Egyszerű túrós-zabpelyhes sütemény, gyümölcsszósszal >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss