Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babgulyás III.

MME MME
3/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző este langyos vízben beáztatjuk. A marhahúst megmossuk, majd nagyobb kockákra aprítjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A burgyonyát meghámozzuk, megmossuk majd apró kockákra vágjuk. Felforrósított olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, kicsit együtt pirítjuk, beletesszük a babot fokhagymát, pirospaprikát, borsot, őrölt köményt, majoránnát, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. egy tenyérnyire ellepje. Felforraljuk és lefedve, lassú tűzön , majdnem teljesen puhára főzzük. Fél órával a főzés befejezése elött hozzáadjuk a burgonyát, ha túl sűrű lenne, felöntjük még vízzel, ízlés szerint csipetkét is tehetünk bele. Kenyérrel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss