Elkészítés: A hagymát kockákra vágom, és zsíron dinsztelem. Mikor üveges, lehúzom a tűzről, és szórok rá pirospaprikát, visszateszem a tűzre, és beleteszem a húst. Addig pirítom, míg a hús külső része kicsit megsül, majd hozzáteszem a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Kicsit várok, míg összeérnek, majd beleteszem a fűszereket, felöntöm vízzel. (Én annyi vizet öntök hozzá, amennyi gulyást szeretnék, tekintetbe veszem, hogy még a zöldségek is belekerülnek.) Öntök hozzá kevés vörösbort. Addig főzöm a húst, míg kicsit megpuhul, és beleteszem a babot. Mikor a bab már félig megfőtt, hozzáadom a karikára vágott zöldségeket (a krumplit nem). A krumpit akkor adom hozzá, mikor a zöldségek már kicsit puhultak. Készre főzöm. Lehet még tovább gazdagítani nokedlivel vagy csipetkével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre