Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babfőzelék gombával

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Az előző este átválogatott, beáztatott babot feltesszük főni. A gombát (a legfinomab az erdei gomba, például vargánya, galambica) hagymás olajon megpároljuk, hogy pikánsabb legyen az íze.
  2. A hagymás gombához hozzáadunk egy kevés apróra vágott szalonnát, összekeverjük a már majdnem megpuhult babbal, ízesítjük sóval, borsikafűvel, és puhára főzzük. Ezután egy kevés olajon a lisztből és a fűszerpaprikából rántást készítünk, felöntjük egy kevés vízzel, simára keverjük és besűrítjük vele a főzeléket. Ecettel vagy tejföllel(12%-os) tálaljuk.

TARTALMAS BABLEVES FÜSTÖLT HÚSSAL>>> 

CSILIS BAB (CHILI CON CARNE)>>> 

BABFŐZELÉK FÜSTÖLT OLDALASSAL>>> 

Megjegyzés

Mozsgainé Tóth Erzsébet receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss