Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babapiskótás mézes

1 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mézes lapokhoz a tojást elkeverjük a vajjal, a cukorral, a mézzel és a tejjel, majd 2 percig főzzük. A tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez 1 csomag sütőport kevertünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30*25 cm-es ) formálunk belőle, és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.

A töltelékhez a pudingot megfőzzük a tejben, kihűtjük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesitjük /kb. 1/2 dl/.

Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal és a meggyaromával, ebbe mártogatjuk majd a babapiskótát.

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos-meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és ezt befedjük a másik mézes lappal.

A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!

Megjegyzés

Nagyon finom és mutatós süti. - Éden_

Ezek is érdekelhetnek