hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babapiskótás katóka

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg zsir
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • kevés tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • fél dl rum vagy aroma, de jó a diólikőr is
  • 4 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 2 evőkanál lekvár
  • 10 db babapiskóta
  • 4 dl tej
  • Valamint:
  • 4 tojásfehérje
  • 40 dkg porcukor
  • csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk tepsi hátán.

Egy tálba összetörünk egy kisült lapot a babapikótával együtt, és forró vaníliás tejjel leöntjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tejes tésztát, a lekvárt, a rumot és a kakaóport.

Gőz fölött habbá verjük a tojásfehérjét 40 dkg porcukorral.

A tésztát összeálítjuk: az egyik tésztalapon elegyengetjük a tölteléket, befedjük a másik lappal, majd a tetejére kenjük a tojáshabot. A tetejére olvasztott csokit csepegtetünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss